Followers

Monday, August 13, 2012

.:: Sayangku Madina ::.



Bila dier menangis ... huwaaaaaa .. mmg susah mahu pujukkk .. :)


Klu kene marah ngan mummy/ daddy .. sambil nanges sambil cakap ..."mummy/daddy x cayang adek ...."



Klu mood baikkk .. tersenyuum ajer dier .... :)


Niela .. Kawan suka dan duka adek dirumah... Abg Tuah .. yg suka menyakatt .. hurmmmm


daaaaaaa ... !!!

.:: Mood Happy ::.


Hari nie .. pagi2 kat opiss dhh tersengehh sampai ketelinga ... wink**  

Lihat payslip atas meja ..  weehooo .. nie yg ditunggu2 ..

Alhamdulillah .. Dapat Bonus  + Duit Raya 

Rezeki anak2 saya .. :-)



daaaaaaaaa ...!!!

Wednesday, August 8, 2012

.:: Murtabak ::.


Menu special puasa tahun nie .. Murtabak MIL .. Favorite en suami .. Puasa tahun nie .. hari2 boleh request .. sebab MIL ader kat rumah .. hehehe ..


Utk minggu nie .. dua hari berturut2 MIL buat murtabak .. sedap .. semalam makan ngan kari udang .. nyum2 .. :)

okey bersiap sedia mahu pulang .. :)

daaaa !!!!!







.:: Kuih raya pertama saya ::.


Tahun nie .. mmg teringin mahu buat kuih sendiri .. hehehe .. Ala .. try buat ckit2 .. jadilah kan .. So, saya dhh start last week .. sempat buat sejenis kuih jer ... Cadang2nyer tahun ni mahu buat 5 jenis kuih .. huhuhu .. Insyaallah kalu kesihatan mengizinkan .. :)

Kuih pertama saya biskut almond london .. hehehe .. menjadik jugak .. walopon rupanyer x seberapa chantek macm kat luar jual .. tp okeylaaa .. rasesenyer ader hehehe


Biskut baru hendak dibakar .. snap gambar dulu yerr :)


proses pembakatan .. 10 minit jerk .. :)


Siap jugak akhirnyer .. dapat 2 balang .. Almond London Mummyaza ..   Ader sapa nak resepi???? Saya amik resepi dr belog  INI .. :)


Selamat mencuba :)


daaa ..!!!


Tuesday, August 7, 2012

.:: Juadah Iftar hari minggu ::.


Assalamualaikum semua ... huhuhu .. hari nie baru masuk opis .. lemau benar ...  Semalam saya MC .. hehe .. ngengada kan??? adoilaaa ... raser x der mood benar nak gi kejer .. buat kejer yg sama tetiap hari ... :)

Okey .. lupakan  .. buat stress jer pkir pasal opis .. Meh cnie saya nak share ...  Ahad lepas .. kakak ipar saya, serta mak mertua berbuka dirumah ... Oh yerrr ... minggu ni .. MIL saya ada kat rumah ... suka .. boleh rase MIL masak sedap2 utk kami ... especially murtabak!! .. yeyy semalam dapat raser MIL buat murtabak .. sgttt sedappp ..:)

Ahad lepas, saya mmg dh x der idea mahu masak apa ... last2  saya masak nasi tomato ... weeeeeeeee ... sememangnyer favourite sya ayam masak merah, favourite abg tuah elman, dan juga anak2 sedara saya .. hehehe .. :)


 Nasi Tomato .. Saya ikut resepi Ana .. :)


 Mee kari .. sedaaap ... :)



Dessert saya buat puding santan laici .. n kuih2 MIL beli .. :)


 Yang ni spesial .. Sambal tumis petai .. sedap betul .. MIL saya masak ... favourite saya sambal tumis .. tp saya x makan petai .. hehehe

OK .. Hari nie bebuka kat rumah .. my MIL masak .. :)


daaa .. !!!


Friday, August 3, 2012

.:: Ibu dan anak2 ::.


Koraannng .. saya tgh mengantukkss .. huuhhh .. x der moood betui mahu kejer ... ingat nak cuti jer esoook ... yeay mahu buat kueh raya .. HAHAHA .. en suami saya gelak .. biler saya ckp tahun nie saya nak buat kueh raya sendiri .. Hurmm .. langsung x bg support .. :)


Puase tahun nie .. Alhamdullilah .. saya sempat jugak bersolat terawikh kat surau area rumah nie .. angkut semua anak2 saya ...  memandangkan diorg pon dh besar .. Adek sgt okeyyy .. cuma abg jer laaa .. kuat main sungguh!! .. pantang klu jumpa kengkawan .. x kira berapa umur ... padahal baru kenal mcm dh lama kenal .. leh pulak dier join main dgn diorng ... haishhhh

Nengok adek .. lately nie dier sgt good .. mahu jugak dier pakai tudung .. tue dier pakai tudung syria saya .. hehehe .. x menyempat lagi mahu shopping tudung utk dier .. tgokla nak dekat2 raya nanti .. :)

Tak sabar mahu balik .. rindu pulak kat diorang nie .. hiashhh ... Ptg nie nak berbuka apa pulak yer ... Huwaaa ... saya dh mula fening nak pikir buka pose apa .. X gemar sgt nak beli kat param .. x best!!

Okey .. semalam saya masak nasi minyak + ayam masak merah untuk berbuka pose .. Seronok sgt tgok anak2 saya makan .. abg tuah la ...ayam masak emrah mmg favourite dier... banyak betul dier makan ... Kiter rase puas, & hilang penat memasak biler tgok semua berselera .. HEHEHE .. semalam jugak saya try buat air lai chi kang sendiri ... HEHEHE .. x berapa nak jadi .. tp x per la. .. hilang rase teringin nak minum air Lai chi kang .. ekekeke ... gambar2 semua nanti saya share next entry .. yeahh .. :)


Okeyyy .. sambung bercerita nanti ... menguap dh berapa kali dah nie ... huwaaa!!!

daaaaaaa ....!!!

,:: Happynyer anak saya hehee ::.


Salam pagi Jumaat .. Hari nie tenang jer sampai opis .. kluar awal .. so sampai opis tepat pd masanyer ... jln pon okey jer .. :)

Pagi2 nie nak share gambar kawen adek2 ipar saya pd bulan June yg lepas .. Baru jer dapat gammbar nie .. Sgt chantek .. yg suka tgok part anak bujang saya bergambar .. pandai pulak tu .. dier ikut apa yg photographer suh buat hehehe ... comey sungguh !!!


Tgok anak saya .. duk kat tgh2 pengantin pompuan .. amboiii ..hehehe .. cute dier buat gaya mcm tue .. :)


Gambar nie pulak ... suka ... happy jer dier kan ... :)

okey sambung buat kejer ... semangat!semangat!

daaaaaa ... !!!

Wednesday, August 1, 2012

.:: Kek Karamel Pelangi ::.


Cepat betul masa berlalu ... dahh pon kul 3 ptg .. Kul 4.30 dah nak balik ... Hari nie terover rajin .. 2 entry dlm satu hari .. hehehe

First day puasa hari tue .. saya try buat kek karamel pelangi nie .. alang2 nak balik berbuka puasa kat Jerantut .. saya tryla buat .. dah lama rase nak buat .. tp memandangkan kat rumah, hanya saya jer penggemar kek n anak2 yg makan kek x seberapa .. hehehe .. gigih saya buat lepas bangun sahur tauuu

Meh nak share .. saya ambil resepi dr SINI .. senang .. blog nie tunjuk step by step .. klu korang try buat confirm menjadik ... :)


Kek sebelum dimasukkan dlm oven ..Warne warni kek saya .. heheh


Semasa proses pembakaran .. :)

Gambar kek , yg siap dipotong x sempat nak snap .. kat kg kan .. malu wooo nak snap2 gambar makanan .. hehehe .. Okey .. sapa yg tergoda .. leh la try buat ... click link yg saya bg kat atas .. Kek nie .. klu makan sejuk2 lagi sedap .. selamat mencuba :)


daaaaa ... !!!!

.:: Teringin mahu makan nasik ayam ::.


Isnin lepas saya ader cakap nak masak nasi ayam utk berbuka, teringin benar nak makan, tp nak masak sendiri ... hehehe .. :)

Mmg hari tu dh bajet awal2 .. mahu balik cepat .. Last2 tgok kan parkir kereta, kereta kene block .. huwaaaa .. mahu nanges rasenyer kat situ ... Kawasan area opis saya nie .. tiap2 ptg mmg ader bazar ramadhan .. kereta saya kene block dgn peniaga2 bazar .. hampeh betul .. Naseb baik van tue ader tinggal no phone .. tu pon berkali2 call x angkat .. last2 saya msg jer .. tup2 dtg makcik ni .. alihkan kereta .. Alhamdulillah .. hehehe .. Masa tu pon dh kul 5ptg .. Rase cam x sempat jer kan mahu masak ..

Bulan2 pose ni kan .. balik lambat siket .. mmg jam la jalan .. Saya sampai umah kul 6.15 ptg .. terus kedapor ... buat kejer mcm lipas kudung .. sambil di bantu oleh adek .. Akhirnyer siap jugak nasik ayam kami  sebelum berbuka ..... Waaaaahhh ... Sedapppp .. (masuk bakul angkat sendiri)


 Ni la nasik ayamnyer ... makan ramai2 berselera ..  .. Semalam pulak, kami berbuka Meesup n nasi goreng .. X sempat nak snap gambar .. ptg2 saya selalu kelamkabut .. Alhamdulillah dgn rezeki yg tuhan beri .. Hari ni?? Mungkin saya berbuka diluar .. tp x pasti lagi .. berbuka bersama kengkawan en suami .. klu x jadi nak masak apa yerk .. fening2 fening :)


daaa  ... !!!