Wednesday, April 17, 2019

.:: Asian Food Festival Malaysia & Thailand 2019 ::.



Assalamualaikum

Semalam ptg2 sambil2 amik Abid kat sekolah ... sempat jugak jenjalan kat Thailand Food Festival nie ... sebelum ni tgok banyak org post psal festival nie .. tp berkesempatan nak pergi ... cuci2 mata ... hehe

Kebetulan Festival tahun nie buat kat Bandar Baru Selayang ... ehh dekat sangat dh tue dari rumah ... sebenarnyer dah lame dh festival nie start ... tp baru semalam sempat singgah lepas amik abid dari sekolah ... bukan nak membeli sangat pon ... saja nak tgok apa yang ader huhuhu



Klu korang nak pergi ... festival ni buat di Dataran Ilmu ..betul2 depan Stadium Selayang .. berhadapan jugak dengan Restoren Tuuu Diaa Pak Tam ... banyak jugak peniaga menjual makanan signature Thailand ... siapa yg berminat boleh ler korang terjah ... macam kami laki bini jln2 cuci mata jer la ... hehehehe


Macam2 uiii makanan ... suka tgok ... yg nie steamboat .. celup2 tue .. betul ke hahaha


Nasi ayam .. x thu la apa istimewanya ... ala2 thai ni kot


buah-buahan nie mmg mengecurkan air liur ... 


baby crab ... nyum nyum


Dim sum

ada lagi yg makanan yg x sempat nak snap ... korang datang baru tahu .. saya hanya beli air avocado aja .. x sempat nak snap ... hehehe



Siapa yang suka makanan2 Thai ... sempat lagi la korang nak pergi weekend nie ....okey !!

Datang jangan x datang yeahhh :)



Thanks for reading




Mummyaza

Monday, April 15, 2019

.:: Hanan Qalesya ::.



Assalamualaikum

Entry pertama 2019 hahahaha ..
Alhamdulillah :)

Tahun 2018 banyak kenangan manis ... Dapat mengharungi segala suka duka dalam tempoh pregnancy 9 bulan hehe .. mabuk2 teruk .. alahan ... tempoh berpantang yang mencabar kahkaha ... namun kugagahi juga ...

X sempat lagi nak share moment2 bersalin yang x boleh lupa .. huuhh
Nanti kiter share special entry yeah .. Panjang sangat nanti jadinyer entry nie ...

15hb November 2018 , Alhamdulillah saya dh pon selamat melahirkan baby girl yang ditunggu2 ... mmg baby yg keempat nie nak sangat baby girl .. kengkononnyer penutup la .. 2 lelaki 2 perempuan .. lepas ni mummy dh tak mau beranak dh hahaha ..




hi ni la baby girl saya ... Hanan Qalesya ... hari nie genap 5 bulan ... semoga membesar jadi anak yg solehah yer hanan .. mummy sayang awak sgt2 ... walopon kuat nanges .. kengkadang mummy pon kurang kesabaran nak handle awak yg kuat menangis nie hehehe .... tp daddy cool sentiasa ada meredakan keadaan walopon seketika hehehe ... biasaler anak pompuan ... manjer nyer melebih2 ... bila diingat balik ... adik hanan mmg ikut perangai kakak madina masa kecik .... suka nanges kuat2 .. aduhaiiii la anak :)

Tenkiu readers

Sambung citer2 lain nanti yeahhh ...


Mummyaza
                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Tuesday, August 7, 2018

.:: Happy Birthday Ariq Rizqi::.



Assalamualaikum

Sabtu lepas , celebrate besday anak sedara sorang nie ... hehehe

Ariq Rizqi ... nak potong kek sama2 ngan kakak madina...
kakak madina birthday 29 Jul ariq 24 Jul so  celebrate je sekali hehehe

Kakak ta mau kek ... tumpang kek ariq rizqi je la hehehe

Ayah ngah dtgg bwk kfc sekali ... seronikla budak2 nie makan ...
mummy goreng meehun n nugget ja ....


abg tuah mase ni x der , ader kelas tusyen , potong kek berempat je la 


kek big hero utk ariq


beria abid posing hahaha ....

Happy besday ariq rizqi . semoga menjadi anak yg soleh .... dan membaggakan ummi dan ayoh  ...
semua sayang ariq .... :)

Thanks for reading this entry

Mummyaza
0070818
3:03


Thursday, August 2, 2018

.:: Birthday Kesayangan ::.


 Assalamualaikum

29 July lepas besday kesayangan-kesayangan saya ... en suamu & Madina ... share tarikh yang sama  ... anak dara kesayangan daddy ... mummy pon jeles hehehe

Dekna cakap dier x nak kek ... dek na tak suka kek ... nak hadiah ajer ... :)

Daddy lagi la ... mmg x nak apa2 hehe .. asal makan sodap2 jer dh cukup kekeke



Rupanya dier dh aim barang2 smiggle ... biasala klu nak beli barang2 kene approval dari mummy dulu ...  baru boleh beli ... sebelum nie belikan beg sekolah Smiggle sbb dapat keputusan elok periksa akhir tahun ... Naseb baik akhir2 tahun Smiggle ader buat sales ... jimat banyak la kirenyer hehehe..



Ahad lepas pergila bawak ke Smiggle NU Sentral ... daddy ajak pi KLCC, mummy x larat nak tawaf satu KLCC yg besar tue ... Nu Sentral ni ok lagi, dekat dengan rumah ... lagipon mummy dh tahu port smiggle tue area mana ... terus tuju hehe .. nasibla korang berjalan ngan mummy yg memang x suka jalan2 kat shopping mall yang besar2 hahaha


Rambang mata jugakla anak dara sorang nie, dari hari tue dh dier nak beli pencil case smiggle nie ... mummy approved la sbb nak bg besday gift... kebetulan ada sales pulak tue PWP ... 60% disc mummy so dptla tambah tumbler yg diidamkan ... rezeki dek na la ... :)



Malm tue just belanja makan di secret reciepi jer .... best jugak menu2 kat sini ... nanti nak try menu lain pulak ... huhuhu

OKla ... lunch hour dah habis ... nanti kelapangan saya update lagi :)

Thanks for reading this entry :)



Mummyaza
020818
02:13

Tuesday, July 24, 2018

.:: My 4th Pregnancy ::.



Assalamualaikum

Entry kali nie nak bercerita tentang my 4th pregnancy :)

Alhamdulillah Allah bg rezeki awal ... plan nak baby keempat ni tahun 2020 hehehe tunggu abid darjah satu ... baru ada baby baru .. rezeki dpat baby tahun nie jugak ... Alhamdulillah :)

Sekarang usia kandaungan dh masuk 2 nd trismeter ... 23 minggu dh ... Alhamdulillah dapat melepasi 1st trimeter dengan jayenye ....hehehe ....Alahan x lah teruk sangat , cuma x boleh nak makan sangat, muntah n loya yg amat ... makanan pon memilih ...

Bila dah start bulan puasa, kembali kpd mummyaza yg normal ... hahaha alhamdulillah
tahun nie jugak saya dpt puasa penuh ....  x yah nak ganti2 puasa dh :)

Cuma lepas2 raya ni berat badan naik mendadak .... adoiii .. muka pon bolattt ... skrg 62kg dh .... berbanding dulu2 pragnant 9 bulan baru 57 kg.. huhuhuh ... bersalin kene diet balik ... hehehe


Last 2 weeks .. routine checkup seperti biasa ... mengharapkan dapat la tgok jantina baby , sbb mamy mmg betul2 nak tahu jantina baby kali ni, boy atau girl tp baby x mo tunjuk la plk ... elok ja dier duk tutup ngan peha kakinya ... doktor cakap hehehe .. x perla ...



 Bila nak dapat baby baru nie , dh boleh panggil abg abid hehehe ... pagi td dier punya ceria nak pi sekolah ... sbb smalam daddy belanja beli durian kegemaran hehehe

suka pakai baju gelap2 ...  x nampak sgt perut mummy hehehe


 Abid pon sekarang dh pandai urus diri sendiri, cuma bangun pagi je liat sikit ... kene dukung masuk bilik air ... tp yang lain hal ... dier la paling rajin menolong mummy kat rumah ... paling sayang mummy kot hehehe ...


happy mummy & abid .. :)

Doakan my pregnancy journey dipermudahkan yer ... Insyaallah  17 week to go  :)

Thank you for reading this entry

Mummyaza
240718
01:18pm