Tuesday, August 7, 2018

.:: Happy Birthday Ariq Rizqi::.



Assalamualaikum

Sabtu lepas , celebrate besday anak sedara sorang nie ... hehehe

Ariq Rizqi ... nak potong kek sama2 ngan kakak madina...
kakak madina birthday 29 Jul ariq 24 Jul so  celebrate je sekali hehehe

Kakak ta mau kek ... tumpang kek ariq rizqi je la hehehe

Ayah ngah dtgg bwk kfc sekali ... seronikla budak2 nie makan ...
mummy goreng meehun n nugget ja ....


abg tuah mase ni x der , ader kelas tusyen , potong kek berempat je la 


kek big hero utk ariq


beria abid posing hahaha ....

Happy besday ariq rizqi . semoga menjadi anak yg soleh .... dan membaggakan ummi dan ayoh  ...
semua sayang ariq .... :)

Thanks for reading this entry

Mummyaza
0070818
3:03


Thursday, August 2, 2018

.:: Birthday Kesayangan ::.


 Assalamualaikum

29 July lepas besday kesayangan-kesayangan saya ... en suamu & Madina ... share tarikh yang sama  ... anak dara kesayangan daddy ... mummy pon jeles hehehe

Dekna cakap dier x nak kek ... dek na tak suka kek ... nak hadiah ajer ... :)

Daddy lagi la ... mmg x nak apa2 hehe .. asal makan sodap2 jer dh cukup kekeke



Rupanya dier dh aim barang2 smiggle ... biasala klu nak beli barang2 kene approval dari mummy dulu ...  baru boleh beli ... sebelum nie belikan beg sekolah Smiggle sbb dapat keputusan elok periksa akhir tahun ... Naseb baik akhir2 tahun Smiggle ader buat sales ... jimat banyak la kirenyer hehehe..



Ahad lepas pergila bawak ke Smiggle NU Sentral ... daddy ajak pi KLCC, mummy x larat nak tawaf satu KLCC yg besar tue ... Nu Sentral ni ok lagi, dekat dengan rumah ... lagipon mummy dh tahu port smiggle tue area mana ... terus tuju hehe .. nasibla korang berjalan ngan mummy yg memang x suka jalan2 kat shopping mall yang besar2 hahaha


Rambang mata jugakla anak dara sorang nie, dari hari tue dh dier nak beli pencil case smiggle nie ... mummy approved la sbb nak bg besday gift... kebetulan ada sales pulak tue PWP ... 60% disc mummy so dptla tambah tumbler yg diidamkan ... rezeki dek na la ... :)



Malm tue just belanja makan di secret reciepi jer .... best jugak menu2 kat sini ... nanti nak try menu lain pulak ... huhuhu

OKla ... lunch hour dah habis ... nanti kelapangan saya update lagi :)

Thanks for reading this entry :)



Mummyaza
020818
02:13

Tuesday, July 24, 2018

.:: My 4th Pregnancy ::.



Assalamualaikum

Entry kali nie nak bercerita tentang my 4th pregnancy :)

Alhamdulillah Allah bg rezeki awal ... plan nak baby keempat ni tahun 2020 hehehe tunggu abid darjah satu ... baru ada baby baru .. rezeki dpat baby tahun nie jugak ... Alhamdulillah :)

Sekarang usia kandaungan dh masuk 2 nd trismeter ... 23 minggu dh ... Alhamdulillah dapat melepasi 1st trimeter dengan jayenye ....hehehe ....Alahan x lah teruk sangat , cuma x boleh nak makan sangat, muntah n loya yg amat ... makanan pon memilih ...

Bila dah start bulan puasa, kembali kpd mummyaza yg normal ... hahaha alhamdulillah
tahun nie jugak saya dpt puasa penuh ....  x yah nak ganti2 puasa dh :)

Cuma lepas2 raya ni berat badan naik mendadak .... adoiii .. muka pon bolattt ... skrg 62kg dh .... berbanding dulu2 pragnant 9 bulan baru 57 kg.. huhuhuh ... bersalin kene diet balik ... hehehe


Last 2 weeks .. routine checkup seperti biasa ... mengharapkan dapat la tgok jantina baby , sbb mamy mmg betul2 nak tahu jantina baby kali ni, boy atau girl tp baby x mo tunjuk la plk ... elok ja dier duk tutup ngan peha kakinya ... doktor cakap hehehe .. x perla ...



 Bila nak dapat baby baru nie , dh boleh panggil abg abid hehehe ... pagi td dier punya ceria nak pi sekolah ... sbb smalam daddy belanja beli durian kegemaran hehehe

suka pakai baju gelap2 ...  x nampak sgt perut mummy hehehe


 Abid pon sekarang dh pandai urus diri sendiri, cuma bangun pagi je liat sikit ... kene dukung masuk bilik air ... tp yang lain hal ... dier la paling rajin menolong mummy kat rumah ... paling sayang mummy kot hehehe ...


happy mummy & abid .. :)

Doakan my pregnancy journey dipermudahkan yer ... Insyaallah  17 week to go  :)

Thank you for reading this entry

Mummyaza
240718
01:18pm

Monday, July 23, 2018

.:: Abang Tuah dan bola sepak ::.


Assalamualaikum

Anak bujang sorang nie mmg suka sangat dengan bola ... sampai adik abid pon terikut ikut skali ...

Mmg terlampau addict dengan bola ... semua pasal bola dier tahu ... bila difikir balik manala datangnyer minat diorg nie ... nak kata dari daddy ... mmg x lah hehehe ... en suami mmg x minat langsung dgn bola ... Tp bila dier tgok anak2 minat bola ... dier sangat bagi support kat abg tuah  & abid itu yang bagusnya ...






Sebelum nie mmg mencari-cari la kelab2 bola nak bagi diorg join .... latih dr basic latihan ... mana tahu nanti rezeki anak2 nie boleh pergi jauh .... Alhamdulillah tahun lepas, kelab bola MSN Selangor buka pengambilan untuk bawah 12 tahun ... Kiter bagi la dier merasa latihan bola ...

Sekarang dh nk masuk setahun la mummy n daddy bagi komitmen tetiap minggu hantar abg tuah latihan bola ... dari zero skrg dh okey sikit main ... pencapaian terbaru minggu lepas nama abg tuah tersenarai sebagai pemain  bola sepak untuk wakil sekolah... nampak la dier punya progress ... Asalkan dier minat ... kita support ja ...




Abid plk ... masih mencari kelab2 bola yag boleh terima budak2 under 7 tahun ... hehehe ... MSNS hanya terima 7 tahun keatas je ... sian jugak tengok dier tetiap minggu tgok aja abg main bola kat tepi padang hhahahah

Minggu lepas kebetulan nampak ada budak baya2 abid join kelab lain yang main di tempat latihan abng tuah ... klu ada rezeki abid leh join next week hehehe ... Kenela mummy mencari kasut bola abid ... tp dier mcm takut2 sikit ... hehehe ... katanya takut dengan coach tu ... badan dier besar ... suara kuat ... hehehe ... X perla kiter tgok next week mcm mana ... hehehe

Okeyla ... Nanti kiter sambung lain entry ..


Thanks for reading this entry :)

Mummyaza
230718
17:00


.:: Kambali lagi hehehe ::.



Assalamualaikum

Ehhh lama  betul saya x menjenguk ke belog saya nie ... Last update January lepas ... bersawang benar dh huhuhu ... mood menulis nie kengkadang ada , kengkadang ke laut ...

En suami slalu tanya .. dh x nampak sy menulis lagi ... dulu komain tetiap hari ada entry baru hahaha

Mcm2 benarnya nak bercerita .... tp nanti la saya buat post satu2 hehehe ... itu pon mengambil masa jugak ... kat opis banyak kejer , kat rumah lagi banyak la kerjanya hahaha
dah tu bile masa lagi saya nak menghapdet ...


Gambar terkini mummy ... harusla nak tunjuk gambar2 yg berdagu runcing kikiki ... padahal hakikatnye dah berdouble2 dagu tue ... begambar dgn anak bijak mummy yg suka sangat posing ...abid elman ...



Anak2 saya yang semakin membesar ... diam x diam abg dh 11 tahun kakak plk 9 tahun abid tahun nie 5 tahun dah ... sekejap ja masa berlalu ... :)

Bila dh besar .. macam2 ragamla kiter hendak layan... kadang2 boleh menguji kesabaran jugak .... slalu la mummy bertuklar menjadi hulk kat rumah tue ... tp respect jugakla kat en suami yg sangat penyabar melayan karenah anak2 ... :)


sayang sangat kat org nie hehehe ... okyla sambung citer nanti yer ... kiter nak pilih2 gambar lagi ....

Tenkiu sudi baca entry ini :)


Mummyaza
230718