Monday, November 20, 2017

.:: Amik mood ::.



Assalamualaikum

Lama x log in  blogspot sebenarnya .. lately nie banyak betul kerja x menyempat nak buat itu ini ...
Weekend saya pon penuh dengan hal2 & aktiviti ...

Hari nie amik mood menulis  sikit ... sementara opis tenang2 aja ...hehehe

Berbaking pon dh lama cuti huhuhu .... aduhai ... nak amik mood balik mmg susah kann .... hihi .. bila anak2 dh abis peksa nie ... baru la sy boleh berbaking balik .... anak2 yg peksa mak over terlebih ... hehehe .... Hari nie kelam kelibut mendelivery order customer pepagi buta hehe ... Tenkiu akak dinah ... yg selalu cari kiter bila nak buat event makan2 .... siapla  2 mixbox ... Alhamdulillah


brownies kiter cantik kedutnya pagi tdiii .... 


Banyak citer nak story dlm belog  ... tp nantila kiter citer panjang lebar ... hihi


hehe okla ... belanja gambar tuan punya belog satu .... next entry yeahhh sambung lagi huhuhu


thanks for reading this entry 

Mummyaza
201117

Thursday, October 5, 2017

.:: Besday Party ::.




Assalamualaikum

Salam Khamis ... hari nie x sibuk sangat ... mari menghapdet sekejap ... 

Last weekend sempat penuhi undangan majlis harijadi anak jiran selang 3 rumah ja hehehe .... Kak Dinah .... waktu biasa kat rumah mmg jarang jumpa .... susah kan ... masing2 sibuk huhuhu

Kak Dinah buat party kat KFC Kepong ... nak pi sini pon kelam kabut ... hehehe pi amik abg kat sekolah .... habis perkhemahan lagik  ... kenduri akikah kawan ... heheheh ... tapi alhamdulillah sempat.



Best jugak biler buat party kat KFC nie ... anak2 happy ... banyak aktiviti utk budak2 ... meriah aja ... mak pak pon join gelak2 hehehe. Budak lelaki event KFC nie mmg pandai melayan budak2 nie hehe


Sambut besday girl 2 org ... kakak n adik ... yg ni kakak najya


yg saya dukung tu adiknya ... celebrate besday jugak ... baby najihah ... kakak dinah nie antara byk yg support sy punya bisness bakery hehehe ... .. antara pelanggan setia mummyaza bakery




X lepas nak upload besday girl potong kek ... file besar sgt hehehe

Video ni pon okela buat kenang-kenangan ...


Thanks For reading this entry

Mummyaza
051017

Monday, October 2, 2017

.:: Tanjung Dawai ::.



Assalamualaikum

Sebenarnya x habes lagi citer pi kedah hari tue huhuhu .... yg nie last okey hahaha

Masa di Kedah hari tue , kami jugak singgah ke Tanjung Dawai. Org cakap tempat nie kene singgah klu datang kedah ... sbb banyak ikan masin n ikan bilis. Murah2 katernya.


Sampai sini pon dah petang .... dalam kul 6 , haripon mendung2 angin sepoi2 bahasa 


Nampak x mcm2 ikan bilis ... harga ikan bilis sekarang pon mak aihhh ... bukan lagi jadi makanan orang susah di zaman sekarang nie hehhehe


Kalau g Tanjung Dawai nie , jangan lupa gerai Mak Yam , ada di tingkat 2. Bukan apa , mak yam nie baik hati sangat, ada jer free gift dier nak bagi sapa2 yg membeli di kedai dier ... hehehe


Selepas membeli belah ikan bilis, kami terus makan malam ... kat area sini ada kedai tomyam ... pilih ja mana suka ... harga mahal la jugak ... tp rasa so so aja ... not recomended ..


Habis makan terus balik, sempat jugak tengok sunset huhuhu

Hari last di kedah, anak2 sedara mintak bik na  nya masak nasik lemak ayam goreng hehehe ... mcm2 la kan ... naseb baik bik na melayan .. pagi2 bangun 


Yeay .... Alhamdulillah sedap sangat ... bertambah2 anak2 makan ... feveret diorg nie mmg nasik lemak .. walopon sambal pedas ... selera ja makan hehehe

Okla sampai sini jaaa cerita jalan-jalan kedah. Terima kasih pd adik ipar suami isteri melayan kami berjalan di kedah .... Nanti umur panjang ada rezeki kiter terjah lagi rumah bik na hehehhe

Mekasih  Bik Na !!!

Thanks for reading this entry 

Mummyaza
021017-02

.:: Abid's Annual Concert ::.



Assalamualaikum

Alhamdulillah ... dtg opis hari nie ... hehehe ... plan nak amik mc jaaa ... penat sangat weekend .. penuh aktiviti dari pagi sampai petang ... x lekat kat rumah minggu nie ...

Abang Tuah dgn perkemahannya, abid pulak annual concertnya .... dengan order mummyaza bakery lagi dan last sekali memenuhi 2 undangan jemputan opismate lama kenduri akikah dan sambutan besday anak jiran huhuhu ....

Penuh aktiviti saya minggu nie .... alhamdulillah ... semua dapat saya penuhi hehe


Sabtu lepas, annual concert abid ... ini first time abid perform atas pentas hehehe ... tp mummy tahu abid mmg suka aktiviti2 sekolah yang mcm nie ... dier lebih teruja ... lagi2 dapat costume yg mengerlip mcm nie hahaha ... dah mcm baju  daud kilau dah abid kihkihkih .... HAPPY semacam ...


Concert abid dekat UIA, mudah la mummy hehehe ... Kul12 kluar rumah ... hantar abid kesekolah dulu ... abid pergi ngan kawan2 naik bas .... excited nak naik bas uolls ..


konser abid start kul 3.30 ptg ... so mummy mmg amik tempat duduk yg jauh dr pandangan abid ... nasib bail main auditorium uia nie 2 tingkat ... so mummy amik tingkat atas ..

Abid nie jenis malu nak perform klu ada mummy n daddy depan mata ... terus dier kaku atas pentas hehehe ..... mummy learn from the past event qdees abid ... sukan sekolah ... boleh pulak dier nanges nampak mummy n daddy depan dier ... terus kaku x berlari main sukan hahhaha ..




hehehe ... kali nie dier bersemangat menari  ... mummy so happy bila abid menari sungguh2 atas pentas ... comel pulak tue .. nampak dier enjoy menari hehehe



Meh layan video abid menari, gambar x jelas sgt ... hehehe

Okla ... sambung buat kerja .... monday blues ................

Thanks for reading this entry 

Mummya021017




Wednesday, September 27, 2017

.:: Muzium Padi Kedah ::.



Assalamualaikum ...

Selamat pagi semua ... hari nie awal ... sempat buat breakfast spaghetti bolognese lagi ... hehehe . riang ria perut anak2 ke sekolah masak makanan kegemaran diorg huhuhuhu

Tak habis2 lagi citer trip ke kedah nie ... hehehe

Disebabkan anak-anak minat muzium , so tour guide ajak pi muzium padi ... mummy suka g muzium sbb ada ekon hahahaha ....  anak2 seronok tanya itu ini ... en suami ja melayan ...


besar jugak muzium nie ... ramai org datang melawat ... klu korang datang kedah ... jangan lupa g sini yerrrrr .... anak2 mesti seronok

Dalam nie ada maca-macam la, sejarah2 tentang  negeri kedah, asal-usul padi, ehhhh macam2 la ... suka bila tgok jenis2 beras , rupanya beras ni lain2 mengikut negara ... hehehe ... lupa nak amik gambar ... sbb duk mengejar abid yg seronok sangat berlari kesana kesini ....


Masuk2 sini jumpa pulak heroin miss kapten cikgu waiz .... neeraazizi ... dik na yang beria2 nak amik gambar ... mummy teman ja ...


gambar kenangan .. hehehe ... 


kat dalam stadium nie ada satu port untuk buat mcm2 cenderahati ... utk kenangan la kot ... budak2 nie pantang nampak keychain ... satu keychain rm5 je ok la happykan hati diorg 


Ok la ... untuk siapa2 yang nak datang sini ... ni alamatnya


Muzium Padi,

Lot 798 Jalan Gunung Keriang,
Mukim Gunung Keriang,
06570 Alor Setar,
Kedah Darul Aman.

Waktu Lawatan

Dibuka setiap hari 9.00 pagi hingga 5.00 petang

(kecuali jumaat tutup sementara 12.30 t/hari hingga 2.30 petang)


Nak masuk sini bayaran murah jerr ....

Dewasa  :RM 5.00
Kanak2 :RM 2.00

Thanks for reading this entry

Mummyaza
270917