Monday, October 2, 2017

.:: Tanjung Dawai ::.



Assalamualaikum

Sebenarnya x habes lagi citer pi kedah hari tue huhuhu .... yg nie last okey hahaha

Masa di Kedah hari tue , kami jugak singgah ke Tanjung Dawai. Org cakap tempat nie kene singgah klu datang kedah ... sbb banyak ikan masin n ikan bilis. Murah2 katernya.


Sampai sini pon dah petang .... dalam kul 6 , haripon mendung2 angin sepoi2 bahasa 


Nampak x mcm2 ikan bilis ... harga ikan bilis sekarang pon mak aihhh ... bukan lagi jadi makanan orang susah di zaman sekarang nie hehhehe


Kalau g Tanjung Dawai nie , jangan lupa gerai Mak Yam , ada di tingkat 2. Bukan apa , mak yam nie baik hati sangat, ada jer free gift dier nak bagi sapa2 yg membeli di kedai dier ... hehehe


Selepas membeli belah ikan bilis, kami terus makan malam ... kat area sini ada kedai tomyam ... pilih ja mana suka ... harga mahal la jugak ... tp rasa so so aja ... not recomended ..


Habis makan terus balik, sempat jugak tengok sunset huhuhu

Hari last di kedah, anak2 sedara mintak bik na  nya masak nasik lemak ayam goreng hehehe ... mcm2 la kan ... naseb baik bik na melayan .. pagi2 bangun 


Yeay .... Alhamdulillah sedap sangat ... bertambah2 anak2 makan ... feveret diorg nie mmg nasik lemak .. walopon sambal pedas ... selera ja makan hehehe

Okla sampai sini jaaa cerita jalan-jalan kedah. Terima kasih pd adik ipar suami isteri melayan kami berjalan di kedah .... Nanti umur panjang ada rezeki kiter terjah lagi rumah bik na hehehhe

Mekasih  Bik Na !!!

Thanks for reading this entry 

Mummyaza
021017-02
Post a Comment