Monday, September 25, 2017

.:: Pekan Rabu ::.



Assalamualaikum

Har Sabtu kami jalan2 sekitar Alor Setar je la hehehhe .... Cdangnya nak gie Padang Besar ... bila memikirkan 3 jam kesana ... haiihh ... x jadila ... Lagipon cuaca x berapa elok lately nie kawasan kedah n Perlis ... so x per la lain kali aja ... X der nak shopping apa pon ...hehehe

Kami pergi satu kereta aja ... hahaha senang ... x yah la saya gegaduh ngan en suami nak cari tempat itu ini .... senang ada org kedah sekali naik (adik ipar suami isteri) ... leh jadi tour leader hehehehe  ... nasib baik tour leader ramah ... x henti cakap dari awal sampai nak balik .. x dan en suami nak ngantuk masa drive  kikiki ... bolehla bagi tipping nie ...

First skali tour leader kami bawak pi Pekan Rabu ..... bukan musim cuti sekolah ... x ramai la umat manusia ... katanya klu musim cuti punyala ramai .... hehehhe ... bila tgok pekan rabu nie ... ala2 macam pasar payangla , kat trg tue ... mcm2 barang jual .... seronok mak mertua menyopping ... saya usha2 aja ... kikiki ... dapat la beli tikar utk picnik .. kahkahkah


Nampak x banyak makana dijual ... anak2 x heran pon semua nie .... yg diorang sibuk nak membeli keychain2 ... nak buat kenangan katanya huhuhuhu ... saya pon x membeli banyak ... cuci2 mata aja tgok semua nie ....


Tertarik dengan bahuli nie ... mak aihhh ... nampak mcm x ramai org kan ... rupan2nya ... kene order dulu pastue amik nombor ... korang g la shopping2 dulu .... dalam setengah jam datang amik hehehhe ...banyak jugak no yang tergantung kat situ ... tunggu turn .... hehehe ... nasib baik ada tour leader kihkih ... baru tau cara nak beli hehehe

Nie la bahulunya .... satu bekas besar nie ... dalam 50++ biji cuma RM 10 tau ... bila sampai KL terus rasa rugi x beli lebih hehheheh



Kami dah selesai cuci mata ... sambil tunggu mak mertua shopping ... nampak kopitiam nie .... maklumla saya nie suka bila jumpa tempay makan kopitiam2 macam nie ... terus mahu cuba .... en suami pon dh terjebak dengan peel si isteri  huhuhu


Order kopi ais makan dengan bahulu .... ya ampunn sedap betul kopi ais dier ... tetiba x cukup segelas ... order satu lagi ... satu gelas cuma RM1.50 je tau .... sampai sekarang teringat2 kopi nie .... nasib baik x mengidam ... klu x ada yg turun kedah lagi minggu depan nie hehhehe

Ok la korang sambung bercerita lagi next entry yaaa


Thanks for reading this entry

Mummyaza
250917


Post a Comment