Friday, September 8, 2017

.:: Shell Out Daun Pisang ::.



Assalamualaikum

Salam Jumaat korang .... 

Hari nie nak share aktiviti makan-makan kat kampung hari tu. Bila ramai-ramai nie seronok buat makan-makan. Makan rebut-rebut gituuu ... HAHAHAHA

Klu cuti-cuti panjang mmg kitaorg adik beradik akan set utk makan2 ... salalunya makan kat luar bagai ... Tapi sejak2 viral shell out nie .... kiter bershell out ja la ...

Dulu pernah buat sekali. Baca Entry SINI

Nak makan shellout kat luar mmg mahal la kan klu nak makan beramai2 ... memang x berbaloi HEHEHE ...boleh makan samapai RM 500++ kot 

Meh la kita share shell out kiter ala-ala kampung .... plan pon last minit ... mula2 kiter nak balik awal tetibe adik yg mmg kuat makan tu ajak buat shell out Ahad malam .... apa lagi kakaknya terpaksa la stay lagi semlam .... sbb kakakmu   CHEF SHELLOUT  HAHAHA

Kat Batu Pahat nie ada tempat yg jual ikan-ikan yg fresf turun dari laut katernya ... x ingat apa nama tempat tu ...tp dapat la en suami dengan adik membeli ikan udang n sotong. Nak cari lala & ketam x der. Tapi puasla makan.



HAHAHA ... shellout kampung harusla guna daun pisang ... berselera makan bau daun pisang ni ... lain  dari lain kan HEHHEHE


Yeayyy ... Shellout  .... mcm x cukup bahan ...x perla asal semua happy  jaaa ...  tambah jagung yag lemak2 manis tue & buat ayam korean spicy resepi keknis hanis zalikha yg org duk share2 kat fb tue ....



Muka happy semua ... seronok dapat makan ramai-ramai gini ....


Presentation bagus ... macam makan kat kedai HAHAHA


Adik ada beli chiken wing  .... so separuh buatla resepi keknis nie ... semua kata sedap
separuh lagi goreng biasa untuk budak2 ... sebab ayam keknis tue pedas sikit HUHUHU

Homemade shellout nie budget x sampai RM150 .... Jimatkan ??? lepas nie korang boleh try buat sendiri . X yah makan kat luar ... HUHUHU

Okla korang .... Lambatnya nak kul 6 ... x sabar nak weekend kat rumah HAHAHA ... 


Thanks for reading this entry :)


Mummyaza
080917


Post a Comment