Tuesday, January 9, 2018

.:: Entry pertama di tahun 2018 ::.



Assalamualaikum

SELAMAT TAHUN BARU 2018.

Entry pertama di tahun baru ... Alhamdulillah dipanjangkan umur  ... dapat melangkah ke tahun baru menikmati nikmat dunia , dikurniakan kesihatan yang baik , family yang happy.




Tahun 2017, sy x berapa nak menghapdet belog nie sgt .... tahun nie akan cuba la menghapdet ... klu time idea2 menulis tu kluar hehehehe

2018 nie saya nak fokus pada anak2 ... memandangkan abang tuah nak exam UPKK tahun nie ... budak lelaki nie kene beri perhatian lebih ... banayak sangat main ... risau jugak la ... mummy dier yang terlebih risau ... anak selamba aja hehehe. Kakak Madina sy x risau sangat , walopon bukan dlm kategori cemerlang di sekolah. Baru2 nie dapat naik kelas no2 dr kelas keempat. Kire ok la . Sy pon x mengharap tinggi sangat. Sy thu kemampuan anak2 sy, cuma kene perlu dipantau sentiasa.




Bila di throwback tahun 2017, Alhamdulliah , its be nice to me. Saya dapat jadi student Uitm 6 bulan hehe ...  kire student la kan walopon just hanya program usahawan untuk mahasiswa. Banyak belajar dr program tu. Pengalaman baru, bila dah lama tinggalkan zaman2 belajar.Dapat berkawan dgn lecturer2 yang banyak ilmu nak disharekan, berkawan dengan generasi2 Y sekarang hehe ... nampak sebaya dgn diorg ... awet muda la katakan kikiki 




Alhamdulillah, banyak benefit saya dapat. Dapat alaun tambahan, dgn duit alaun tu jugakla sy dapat membeli oven idaman walopon bila pikir balik, belum masanya lagi.hehehe... Tp x per .. x rugi pon ...mungkin Allah dah atur yg terbaik utk saya .. Insyaallah tahun nie saya akan konvo ... dapatla fefilling naik pentas pegang scroll hehehe ... :)





Tahun 2017, jugak saya dapat realisasikan impian nak beli kereta baru. Alhamdulillah Allah makbulkan doa saya dan en suami. Niat nak kereta baru cuma nak bagi keselesaan ja kat anak2 bila travel jauh. Boleh jugak nak bawak org tua , hantar kesana sini. Walopon kereta2 biasa aja, bukan BWW ke Mercedes ke, tetap bersyukur apa yang mampu2 jer.



Tahun 2017 jugak saya aktif berbakeri. Haaahh. Setiap masa amik order. Asal hari minggu jer x tidur malam hehehe ... sampai mata jadi panda. Mmg sangat penat. Tp bila dapat hasilnya mmg rasa happy dan puas . Mengalahkan happy dapat gaji bulanan hehehe.... Tahun nie , sy still buat lagi bakeri, cuma slow2 jer la ... sy x cukup masa nak tgok pelajaran anak2 bila sibuk berbakeri uhhhhh ...!!! alasan jerrr ... en suami sllu cakap, sy selalu buat kerja separuh jalan ... x bersungguh2 ...huwaaaa ... org nak berjaya x leh banyak alasan la itula inila ... tp nak buat mcm mana kan , manusia biasa ... x boleh buat semua benda dlm satu masa, x leh bandingkan kiter dgn org lain ... setiap org kemampuan berlainan. Tp dun worry sy x kan tinggalkan minat berbakeri saya mcm tu jer ... huhuhu.




Tahun 2017 jugak Abid dah start sekolah. Sajer hantar abid awal ke sekolah. diawal usia 4 tahun. Sbb saya dh nampak kesungguhan dier tue. Perkembangan dier lebih dr umur sebenar hehehe. Cakap pon dh mcm org dewasa. Dier pon ada sikap bersungguh-sungguh mencuba sesuatu. So mmg saya plan nk hantar dier sekolah awal. Dah setahun dier sekolah, sy happy dengan perkembangan pembelajaran dier. Makin bijak dan makin petah. Alhamdulillah. Nanti sy share satu entry khas untuk Abid dan sekolah.huhuuu




Okla korang, panjang dah menaip nie. Untuk tahun 2018. Hopefully apa yang diimpikan tercapai. Tak mintak lebih asal Allah cukupkan semuanya. Semoga keluarga kami dilimpahi rezeki  yg diberkati. Klu diizinkan nak tunai umrah sekeluarga dan nak cari asset utk kehidupan di hari tua nanti. Insyaallah. Harapan jugak untuk tgok anak2 berjaya.

Ada satu lagi, plan nak baby baru hahaha... baby girl untuk kawan ngan kakak madina hehehe .... 


Tunggu saya update entry2 lepas nie, bercerita disini rasa happy. Terima kasih sudi baca entry saya nie.


Mummyaza
090818

Post a Comment