Followers

Friday, September 4, 2015

.:: Cuti2 Tioman - Jeti Tanjung Gemuk-Pulau Tioman Day 1::.


Assalamualaikum ...

Meh la sambung lagi cuti2 ... Pulau Tioman ...

Pagi tu lepas breakfast kat hotel ...
bwk anak2 mandi pool jap ... then terus bersiap nak ke jeti ...
Whataps kwn2 ... bila semua dh sampai baru kami check out hotel ...
Jarak dari Rompin Beach Resort ke Pantai Tanjung Gemuk
Amik masa hanya 25 minit aja ...

              

Sampai sana dalam kul 11 ... 
Ferry dalam kul 12 tghari ... so ada masa sejam la menunggu ferri sampai ...
Terus ke kaunter tiket ... utk collect tiket kami ..



Disebabkan kami amik pakej dgn Sun Beach Resort ...
So terus ke kaunter  Sun Beach ...
Harga tiket pergi balik ke tioman RM70
Tiket Marine Park pon kene beli tau ... RM5 per person ....
Tiket Marine Park nie akan guna pd hari kedua ... snorkelling :)


Selesai semua ... kita akan dapat boarding pass n sticker :)

Bording pass tu ada mcm2 warna ... so bila ader anounce .. boardin pass merah ...
barula kita boleh naik ferry ...
Gemilang 1 tu nama ferry yg kita akan naik .. :)

Sticker tu pulak akan dilekat pd baju ...
supaya mereka tahu kita akan turun ke jeti mana ..
Jarak antara Jeti Tanjung Gemuk ke Kg Genting amik masa lebih kurang 1Jam 45 minit


Budak yg super duper aktif ... ditolak bag luggage tue ..
kesana kemari tanpa hirau org sekeliling ...


Tepat jam 12... semua dh ready naik ferry ...
anak2 jakun ... hahaha ... first time naik ferry :)


Chalet kami :)




Sampai2 Tioman  dalam kul 2 petang ...
Makan2 kat gerai tepi2 tue ... terus naik bilik ...

Petang tue x der apa2 aktiviti ... Free n easy ...
So ajak anak2 mandi pantai ... n menikmati permandangan "sunset"

Mehla layan gambar aja yer ... :)












Budak paling excited bila jumpa air ... :)

Layan gambar2 sunset pulak :)













 Lepas mandi2 pantai...
Siap2 utk dinner ... n supper
tu jer aktiviti hari pertama kami :)

bersambung lagi hehe ... utk day 2 pulak yer :)


Thanks For Redaing this entry :)


Ikhlas,
Mummyaza



Post a Comment