Thursday, October 30, 2014

.:: Family Outing-Bukit Gambang Resort City-2 ::.



Hari kedua, hari yg mereka tunggu2 sebenarnya, x sabar2 mahu swimming, smalam balik Safari Park sempat jugak swimming di pool hotel, tu pon xpuas, tak mau balik ... huhuhu

Ahad pagi lepas breakfast, dlm kul 10 gituu terus check out utk ke Bukit Gambang Water Park ... Senang ... check out terus x terkejar2 nanti ...

Destinasi Water Park ngan Safari Park dekat jer dr hotel, tp jgn risau perkhidmatan shuttle ada, setiap masa shuttle akan tunggu di depan hotel...



Bersiap ... x sabar2 nak swimming ... :)


Sampai jer Water Park .. semua x tentu arah di buatnyer ... x tahu nak swimming kat pool yg mana satu hahaha ... sapa x teruja tgok pool yg begini ... org tua pon super excited tau!!!


Mula2 hanya memantau anak2 berenang-renang ... lama2 mummy pon join skali ... hahaha


Nampak x kegembiraan di wajah mereka ... hehehe ... adek abid tue mummy pon confius ... tgh nanges or gelak ... hahaha ... sebnarnyer dier t mo dipegang ... nak swimm sendiri2 .. mcm abg ... hadoiiilaaa ... 


My Hero ... anak bujang yg berani betol ... dh pandai swimming dh ... mencuba segala apa mainan yg ada di situ ... 


Tgokla madina .. yg gediks2 di situ ... huhuhu


Anak bujang ... Abg Tuah ;p


Anak dara mummy .... sibuk nak naik adek abid punya pelampung tauuuu .... Madina ;p


Abid, org dok swimming dier sibuk nak minum air ... huhuhuhu



Satu lagi kawasan, coco beach ... kat sini ala2 pantai sikit berombak, tp panas mak oiii ... anak2 saya menanges x mo mandi kat sini, terpaksala mandi kat pool budak2 aja... :)


Dok sibuk panggil abg ngan daddy ... nak main kat pool td ...


Nanges!!! ... x tahan panas hehehe .. puteri lilin sungguh ... ;p

Sambung main kat pool td, sampai pukul 2.30 jugak, paksa budak2 nie balik, sorg2 buat perangai x mo balik ... nak mandi lagik ... sabar jer la ...



Masa tgh syok2 main air .. tetiba ader photographer nak capture gambar sekeluarga ... dapatla album ..boleh la di buat kenangan ... hanya RM27.50 sahaja :)



Ader 3 gambar ... rasenyer nie yg paling okeyy ... smua pandang camera huhuhu



Balik KL jam 3 petang, sempat singgah di RNR Temerloh utk solat ... wajib jugak makan ikan patin tempoyak jugak ... mmg feveret kami laki binik ...   :)

Sampai rumah 8malam ... semua kepenatan ... mengadu sakit badan , sakit kaki la ... esok x mo sekolah la ... mcm2 ... mummy n daddy hanya buat do nno jer ...hehehe

Owh yer lupa nak share harga tiket ke waterpark .. Utk dewasa RM28 dan kanak2 RM20 sahaja ... Harga still reasonable lagi ... compare ngan sunway lagoon ;p ... huhuhu

Tu jer la citer cuti2 weekend kami ... ;p

Timer Kasih readers2 yg singgah sini ... 


Ikhlas,
Mummyaza




Post a Comment