Monday, October 20, 2014

.:: Weekend & masak2 ::.




Assalamualaikum ..

Hari ini pagi2 x seperti minggu lalu,  agak lewat terjaga dr tidur, terlajak sampai pukul 6pg. Penat sangat main masak-masak  di dapor semalam agaknyer hehehe,  Sebelum tidur komain sudah pkir menu2 nak msk utk bekal esok , duk terbayang2 mahu masak ayam lemak cili api & daging masak kicap ... oowwwhh .. sungguh sedap, teringat masak lemak MIL gamaknyer ...



So bento pagi td inila sahajer yg mampu dibuat, terkejar2 didapor mahu menyiapkan ini semua, klu x der bekal mahu muncung sedepa mulut anak2 terutama abg tuah, makanan adalah keutamaan dier hehehe ... Fries & sosej menjadi penyelamat pagi ini .. hanya goreng dan sedia utk di bawa ... n mummy tambah lagi dgn scramble egg makan bersama roti ... Harap kamu kenyangla wahai anak :)


Cukup bercerita pasal bento ... Weekend lepas menunaikan permintaan abg tuah, nak main rollerblade .. dah lama juga x ke taman layang2 nie , sejak bulan pose hari tue,  Just sewa rollerblade disini hanya RM5 utk stgh jam ...praktis  main la korang .. adek abid sdg menunggu turn .. iyer2 jer kan dier menunggu disitu ...heheh ..  sibuk nak main, tp x der size ... 


Si petah nie, nak jugak main ... tp x berani ..siap suh pimpin ..kemana2 ... klu mmcm tu bg adek abid yg main hehehe


Seronok adek abid dapat main , naseb baik boleh muat, ngan kasut2 skali hehehe .. 



Bersungguh2 dier main tau ...  ada gaya gituuu ... siap x mo mummy pegang .. yg abg tue ... tgh praktis ... sampai tertonggeng2 dibuatnyer ... x per abg 'practice make perfect'


Abg keletihan ...  :)



Lama jugak duk taman layang2 .. melayan anak2 ... tp happy sbb diorg seronok , balik tue en suami belanja lunch ... memandangkan semua kelaparan yg amat ... Waaahh kari kepala ikan yg super duper sedap ... makan di Tuuuuu dia Pak Tam ...!!! ...  depan Stadium Selayang .. Nie first time saya makan kari kepala ikan  yg sebesar itu ... Alhamdulillah sedap ... x terhingga :)


Adek Abid .... muka pelik tgok kari kepala ikan atas meja hehehe .. :)


Petang pulak, buat goreng pisang cheese kegemaran saya, en suami punya x letak cheese, die lagi suka makan ngan sambal kicap , hehehe ..


Keropok Lekor jugak, beli di pasar borong selayang, sedap jugak dah macam kepok trg, tetiba rindu pulak nak balik ghanu ... huaaaa ...



Breakfast di Hari Ahad ... Donut ... menjadi pulak buat donut kali nie ... resepi saya share next entry  :)


Minum petang Hokkaido Chiffon Cupcakes ... resepi next entry :)




Sempat jugak buat roti, teringin sebenarnyer nak rase, semua cakap roti nie sedap, so try la buat, respi mmg mudah jer, en suami cakap sedap, cuma saya punyer roti terlebih garing di atas, x per next time cuba lagi,  Org panggil roti ni Roti sarang lebah ... Nyum!Nyum!

video


video




Okey, penat bercerita ..  meh layan video anak2 main rollerblade ... :)

Terima Kasih, sudi membaca entry ini... :)


Ikhlas,
Mummyaza



Post a Comment