Thursday, October 30, 2014

.:: Family Outing - Bukit Gambang Resort City -1 ::.



Assalamualaikum,

Entry terperam, dlm draft berhari-hari , huhuhu ... minggu nie minggu kelam kabut, dgn anak2 xm, dgn kerja diofis, dgn kerja2 dirumah, huuuhh ... penat!!

Last week punya cerita, weekend bersama family tercinta .. Alhamdulillah weekend lepas dapatlah berfamily outing ... anjuran company saya ... huhuhu ... sapa x mo pergiii ...segala-galanyer ditaja bukan??? hehehe ... hanya perlu drive ke destinasi .. duit minyak & toll jugak ditanggung ... percutian yg paling menyeronokkan ... hahahaha

Percutian 2 hari 1 malam di Bukit Gambang Resort City, kami bermalam di Carribean Bay Resort, kami duduk family room, siap ader 2 bilik, pantry, dan dua bilik air, ... okeyla .. x berebut katil .. hehe ..maaflah yerr ... gambar hotel x snap hahaha ... maklumlah pergi beramai2, perlu mengikut iternary, kelam kabut hokey, mana x nyer saya rase saya jer la yg beranak kecik, yg lain bujang berlenggang kangkung, yg dh kawen pon, tiada anak lagi utk diuruskan, maka mereka ala2 berhoneymoon .... adala beberapa officemate yg bawa anak ... tp sudah besar dan sudah boleh menjaga diri sendiri ... huwaaaa!!!



Tiba di lobby hotel jam 1 tgahari, berkumpul dan check in ... naseb baikla awal dtg , saya yg beranak kecik dapat check in dulu hehehe ... naseb baikla semua memahami ..

Destinasi pertama, ke Safari Park ... Teruja betul anak2 saya terumanya Abg Tuah n kakak madina, bukan apa sebelum nie sudah banyak kali mengajak daddy n mummy ke zoo negara, tapi tidak diendahkan ... hahaha yerla kan, saya cuma memikirkan penatnyer mahu menapak ke zoo tu dr melawat satu binatang ke satu binatang, dgn panas terik, huwaaaa!!! ... Last pergi rasenyer masa abg tuah umur sebesar Abid ... kakak madina dalam perut  lagi, pragnent 5 bulan hehehe ... lama bukan??


Sebelum masuk, jom tukar coupon dulu ... tiket masuk utk dewasa dan kanak2  ... berbaloi jugak la.. ...




Pekerja yg menjaga entrance disini ... peramah .. pandai melayan kanak2 ... pekerja tu saja gurau2 tanya .. "x pergi sekolah ker hari nie ... nanti cikgu marah .. " dgn selamba madina menjawab " abg saya ponteng sekolah hari ni , dia nie malas pergi sekolah .. " hahahaha 


Direction map kawasan Safari Park yg sangat luas .. huhuhu


Berjalan menuju ke pit stop, menaiki shuttle utk ke Wild Savannah ...


Gajah,Leapord,Tiger,badak mcm2 boleh tgok live huhuhu


Menunggu turn utk naik shuttle zebra ke Wild Savannah ...


Selama setengah jam, tour ke kawasan Wild Savannah melihat binatang2 liar real okey, utk memasuki setiap kawasan siap kene melalui beberapa pagar berkunci, huhuhu ... haiwan2 liar nie dh siap di pagar dgn pagar elektrik ... so para pengunjung hanya boleh melihat dr dalam shuttle sahaja ... tidak di benarkan membuaka tingkap .. atas langkah keselamatan :)


Dapatla budak2 nie ... melihat binatang2 ... terjerit2 diorg ... especially adek abid la ... nak cakap x pandai, jeritt jer la dier ... hehehe


Tengok !! ... sapa yg paling excited ... hehehehe


Suka tgok gelagat diorg time nie ... :)


Owwwh ... satu2nya gambar mummy, budak 2 org nie banyak sgt soklan yg merepek2 .. ttg binatang , sampai mummy pon x boleh nak jawab ... hehehe


Singa yg sedang beradu ... :)


Xingat nama binatang nie ... sepisis2 harimau jugak la ... :)



Ostricth pon ada ... :)



Anak bujang ... terkedu melihat harimau di dean mata hehehe ...


Setengah jam jugak, melawat kawasan savanah, haiwan2 liar, ... beralih ke haiwan2 lain pulak ... perlu berjalan kaki ... Budak nie x henti2 bercakap, tanya soklan2 ... penat mummy dibuatnyer .. Bila tang berjalan nie ... mulala die mengeluh .. kaki adek na dah sakit ... x boleh dah nak berjalan ... penat la mummy ... nak balik hotel ... baring kat bilik sejuk ...haiiii macam2 la ... anak.



Dapat tgok anak kuda ...semua x berani nak pegang hehehe


X ingat nama binatang nie apa daaa. .... ;p


Melihat tupai yg berkeliaran ;p

Sampai jam 5ptg kami disini ... Balik hotel mandi2 tk dinner :)


Okey utk makluman kwsan savanah tue hanya buka sehingga jam 5 ptg jer ... kawasan safari park yg lain smpai malam ... malam pula boleh tgok 2 show .. iaitu pukul 8 mlm dan 8.45 mlm ... :)

Kami sempat perg show yg pukul 8.45 malam tue ... show ala2 kat Afamosa Resort Melaka la...  Budak2 pon seronok .. :)

Lepas tgok show bolehla melihat haiwan2 di night jungle ... haiwan2 yg aktif di waktu malam ... banyak la jugak ... x amek gambar sbb gelap!! hehe

Okeyla ... sambung next entry .. ke Bukit Gambang Waterpart pulak ... 



Ikhlas,
Mummyaza


Post a Comment