Followers

Monday, October 13, 2014

.:: Weekend Kami -Random Photo ::.


Assalamualaikum,

Happy Lunch!! 
Waktu Lunch aderla waktu menghapdet belog, huhuhu
Sebelum  bercerita panjang, meh layan bento anak2 pagi tadi, hehehe
Bento la konon ... Tgok org berbento kiter pon nak buat jugak hihihi



Pagi td , bangun komain awal , 5 pagi semata2 mahu memasak bekalan hari nie hehehe ...
Rase dh lama x masak2 sgt seawal pagi macam dulu ... Kengkonon mahu mulakan azam baru ... hewhew ... Malas dh na beli2 area ofis nie ... Makanan x sesedap mana, Harga komain mahal huhuhu ...  So pagi td terhasilla hidangan utk seisi keluarga hahaha ... Gigih wooo pagi2 masak nasik minyak +ayam masak merah ...  utk bekalan lunch dan roti sosej special utk braekfast .. buah prune sbg pencuci mulut ... komain kan? .. Kat atas utk bento untuk madina n tuah ... bukan main pelik diorg  hehehe .. slalunyer mamy bwkkan bekal breakfast ajer .. tp hari nie siap utk lunch skali hihi .. :)



Okey, citer malam minggu, suka jalan2 cari makan, biaserla malam minggu santai2 di mamak sambil melayan ayam tandoori kegemaran ..


Biler malam minggu di ajak berjalan2 ... beginila keadaanyer si abang , penat bersekolah di siang hari ...  Biler makanan sampai .. kejutkan terus segar bugar ... nampak makanan di depan mata ihikihik


Kakak pulak ceria, klu diajak keluar berjalan ... :)

Singgah di Guardian, sbb ader sale, mummy bukan boleh tgok sale2 nie, terus terpengaruh utk membeli, hihi


Pagi2 breakfast buat Potato Fritters, teringin nak rase, sbb meriah benor kat belog2 ttg potato fritters nie ... try la jugak buatkan?

Ini juga terpengaruh.... hahaha .. pagi2 tgok berita TV9, ttg satu gerai femes kat Setiawangsa jual goreng pisang cheese, terus terliur, hehehe gigih petang tu terus cari barang buat sendiri, puas makan , boleh letak cheese bnyk2, bg penggemar cheese macam saya .. Sedap. Tp en suami x suka, dier kater sedap lagi cicah ngan sambal kicap. Lorrrr!! ..Ini goreng pisang zaman moden ekekeke .. makan ngan cheese :)


Semalam, pegi open day Little Caliphs, sajer2 survey tadika baru utk Madina ... Hopefully ader rezeki Madina sekolah di sini tahun depan ..  :)


Bukan sekadar lunch .. merangkap makan malam sekali hihih, masak mee kari daging + kerang ... :)


Semalam punyer kerajinan, luar biasa, siap buat roti lagik, First time try buat roti, Sekadar tabur cheddar cheese +gula diatas, bolehla kot, cuma kene praktis menguli lagikk , biar lagi gebu sikit roti tue, Lepas nie leh try buat roti lain pulak,mana tahu nanti  en suami belikan Bread Maker  hihihi  ...... :)

Okey la ... Mekasih melayaan entry merapu nie ... :)

Happy Lunch!!!


Ikhlas,
Mummyaza

Post a Comment