Tuesday, October 14, 2014

.:: Little Caliphs ::.




Assalamualaikum,

Akhir2 tahun macam nie ... dh tentu ramai ibu bapa tgh survey sekolah2 anak
Terutama anak yg masih tadika tue ... Nak mencari tadika yg sesua untuk anak2 ,
Banyak faktor jugak perlu diambil kira, keadaan sekolah, tenaga pengajar, lokasi .. mcm2 la ..
Klu boleh yg ader day care skali, senang la x yah la nak nak2 van bagai utk balik ker taska,
Sapa yg ada anak .. nak masuk tadika mesti faham apa yg sya pkirkan  huhuhu

Macam Madina, sekolah tadika start 4 tahun, 
Bermula tadika PASTI ,
Alhamdulilah banyak pembelajaran baru yg diajar,
Banyak jugak yg dia dapat, menyanyi, menghafal, membaca, mengaji, solat dan komunikasi arab
Terutama dr segi Islamik, kebanyakan dier dh boleh tahu basic2

Sudah 2 tahun dier di PASTI,
Ingatkan tahun depan mahu tukarkan tadika,
Kami tgh berfikir2 lagik nie ... hehehe
Sebenarnye saya nak dier ader environment baru, kawan2 baru, teacher2 baru utk tahun hadapan,
Takut dier dh bosan di PASTI,


Ahad lepas dpat jemputan dr Tadika little Caliphs di area rumah nie ...
Mmg dah lama survey2 .. Little Caliph nie ...
Little Caliphs di kawasan rumah nie , tahun nie baru tahun pertama beroperasi,
So, tahun depan adalah tahun kedua mereka,
So harganyer mmg reasonable lg dr tadika2 lain yg ada nama sprt Little Caliphs(Cwgan lain), Smart Reader,Qdees & CIC


Kami sampai tadika, dlm kul 10.30pg.. hurrmm tu pon dh ramai ibu bapa datang .. Penuh hasil kraft kanak2 area tangga nie :)


huhuhu penuh wooo ... semua menunggu giliran ... sementara tue bolehla menikmati juadah yg disediakan ... huhuhu


Buku2 utk 6 tahun :)


Anak2 seronok dgn aktiiviti craft ...



 Adek Abid khusyuk main lego :)


Okeyla, utk rujukan semua, nie la yuran utk tahun depan ... sila tarik nafas panjang2 hehehe


Ader lagi additioanal fees. Bagi Halfday yuran bulanan class RM250 dan utk class+day care RM380. 

Okeyla, tertarikla jugak dgn tadika nie, banayk memudahkan kami sbb ader skali dgn daycare,
So madina x perlula nak naik van pulang ke taska, Selain tu, silibus2 pembelajaran tersusun & tadika nie menggunakan buku sendiri utk pembelajaran dlm kelas, x menggunakan buku penerbitan dr luar , Cikgu2 kat sini, banyak berkomunikasi dlm bahasa inggeris, yg mana baik jugak utk madina tahu simple2 words utk berkomunikasi, Day care waktu ptg, tadika selitkan aktiviti pembelajaran, mengaji, membaca atau menyiapkan homework ... so berfaedah la siket masa tu ... klu sblum nie .. duduk taska hanya menonton tv dan bermain.. :)

Madina siap tanya, knp cikgu kat cnie lembut2, cikgu kat PASTI garang2?????  ... hehehe

Okeyla, harap dapat membantu korang semua yg tgh mencari2 tadika utk tahun depan.. :)



P/S: Yuran tadika sekarang nie  dh macam boleh buat down payment kereta Axia sebijik ... hahahaa


Ikhlas,
Mummyaza



Post a Comment